вторник, 27 август 2013 г.

Избор на охранителна система за дома

Екипа на  Венерджи консулт иска да Ви запознае с основните принципи за избор на охранителни системи за дома.
Нека първо да разгледаме какви са основните части на охранителната система.
  1. Контролен панел. С този панел Вие управлявате и настройвате системата, за да се осъществи  комуникация с датчиците, които от своя страна следят за движението в даденото помещение.
  2.  Сирена. Сирената има задачата да е достатъчно силна, така че съседите Ви да могат да я чуят и да се обадят в полицията. Новите алармени системи ( системи за сигурност ) предлагат и обаждане към зададени мобилни или стационарния Ви телефон. Това действие на сирената и GSM дайлера, пести пари за охранителна фирма, време за реакция, и осигурява надеждност, за получаване на сигнал за алармено събитие.
  3. Датчици. Датчиците са основните елементи на охранителната система. Те засичат движението в даденото помещение, подават сигнал към алармената система и от там нарушителя е засечен и съответните оправомощени хора са сигнализирани. Датчиците могат да бъдат поставени на всяко едно удобно за потребителя място в къщата, апартамента, офиса и други обществени помещения.
  4. Към охранителната система могат да се добавят и охранителни камери. Охранителните камери са вашите очи и уши, които следят ситуацията 24 часа. Денонощната охрана на дома Ви може да запише кой, кога и къде е решил да наруши вашето лично спокойствие. Охранителните камери могат да се включват при засичане на движение (motion detect ), което от своя страна спестява място на записващото устройство.  Видеонаблюдението ( охранителните камери ) също така могат да се настроят да записват и нерекъснато.
  5. Видеорекордерите ( DVR  устройствата ). На тези устройства видеокамерите записват информацията и могат да управляват движещи се камери. На DVR устройството се монтира допълнително твърд диск на който се записва информацията от видеонаблюдението. Твърдия диск се чисти автоматично при препълване и започва нов запис върху стария.

Най-добрата охранителна система се прави по индивидуална поръчка.  Системата ще бъде съгласувана с Вашия индивидуален  график, ще пази и цени Вашите вещи, както никои друг освен Вас. С богатия си опит Венерджи консулт може да твърди, че възможно най-добрия начин да предпазите своите вещи и имущество е  чрез подходящо подбрани системи за сигурност- алармена система, видеонаблюдение, GSM дайлер. Ако собственика на охранителната система може да работи правилно и спокойно с нея, значи внедряването на системата е било успешно. Това цели и нашия екип.
Допълнителни устройства
  1.   Детектор за дим. Този малък приятел може да предодврати пожар във Вашия дом, офис и др.. С помощта и на алармената система и системата видеонаблюдение, спокойно може да оставите дома си в ръцете на техниката. Благодарение на модерната алармена система след сигнал от детектора за дим може да бъде извършено обаждане към Вашия мобилен или стационарен телефон.
  2. Детектор за счупено стъкло. Детекторите за стъкло са практични, малки и умни елементи от охранителната система. При сигнал  на детектора за счупено стъкло охранителната система се задейства и извършва обаждане, стартира сирена и изпраща текстово съобщение, към предварително зададените номера.
  3. Охранителната система има и опция за гледане през интернет. Тази опция Ви позволява по всяко едно време на денонощието да имате достъп до помещението и да видите какво се случва.

Защо Ви е необходима охранителна система.
  • Статистиките показват, че след нанасяне в нов дом, шансовете да бъдете нападнати от недоброжелатели ( крадци ) е прекалено висока. Крадците знаят, че при нанасяне в нов дом масата от хората тъкмо са направили ремонт и не са си инсталирали охранителна система. Това прави домът лесно уязвим и достъпен за майстори, които са работили там, брокери които са влизали и др. хора, които са имали достъп до помещението преди това. Дори и с новите секретни брави крадците не се затрудняват в намирането на лесен и бърз достъп до Вашите вещи.
  • По-голямата част от обирите са извършени през деня докато семейството е на работа и никой не е очаквал да си намери къщата разбита. На помощ идват GSM дайлерите. Те ще Ви позвънят ако някой проникне в домът Ви.
  • През последните години процентът на домове с инсталирани охранителни системи се е повишил многократно. Статистиката показва, че обирите в домове с инсталирани алармени системи е в пъти по-нисък от тези които нямат.
  • Винаги сме гледали големите палати с огромните огради и сме се чудили какво има зад тях. Тези предпазни мерки далеч не са само за така наречените барони, мутри,богаташи и други такива синоними. Охранителните системи навлязоха бързо и вече са далеч по-достъпни. Голямата популярност която набраха през последните години наложи и разработването на по-нови, по сигурни и по-достъпни системи.
  • Като предимство на новите системи, е че не се налага месечен абонамент към охранителна фирма. Тази функция изпълнява GSM дайлера.

Видеонаблюдението може да има и своите приложения.
·         Винаги може да видите децата дали са си написали домашните.
·         Винаги може да видите децата дали са си вкъщи и каква точно пакост са замислили.
·         Спокойно може да оставите детето си само докато отидете до магазина. С помощта на системата „ умен дом ” няма да се притеснявате дали детето Ви ще включи някой Ел. уред. Умен дом в комбинация с видеонаблюдението позволяват достъп до всеки един електроуред във Вашия дом, а камерите Ви позволяват да виждате нерекъснато какво се случва.
·         Видеонаблюдението е основен артикул към всеки един бизнес. Следене на недобросъвестни служители, паричния поток, клиентооборот и др. Това в комбинация с охранителна система и система за контрол на достъпа Ви позволяват необходимата почивка и спокойствие и време за семейството.
 В обобщение, че охранителните системи са един коктейл от различни електронни устройства. Датчици, сензори, сирени, аларми, дайлери и други темподобни.  Тези системи в съвкупност с видеонаблюдение на вашия офис, апартамент, къща и друго помещение са непробиваема бариера за недоброжелатели. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар