вторник, 27 август 2013 г.

Апартамент в Бургас се преобрази в "умна къща"

УМНА КЪЩА • АВТОМАТИЗАЦИЯ НА СГРАДИ
Апартамент в Бургас бе следващата "умна къща". Собствениците си управляват осветлението, климатика и бойлера по телефона, наблюдават през Интернет дома и паркомястото си.
В началото на месец Септември "Венерджи Консулт" изгради цялостна Автоматизация на апартамент в град Бургас. По желание на собствениците и с опита на компанията бяха изградени система за дистанционно управление на осветлението, на климатика, на бойлера за топла вода и други уреди. Управлението е по телефонната линия и осъществява пускане и спиране на бойлера, климатика и два силови изхода(контакти) в кухнята. Последното е с цел изключване на забравени готварска печка и кафе-машина. Предвидена е възможност за спиране/пускане на водоподаването на пералня и миялна машина. Управлението на осветлението - пускане и спиране симулира присъствие в апартамента, когато собствениците отсъстват.
Наред с това бе изградена и Алармена система с възможност за подаване на сигнал на възникнал пожар в две помещения - кухня и всекидневна. Алармената система съобщава за проникване на нарушител или възникване на пожар на мобилния телефон на собствениците. В последствие бе свързана с фирма за непрекъсната охрана - т. нар. СОТ.
Чрез Системата за видеонаблюдение, семейството има възможност за дистанционно наблюдение (и по Интернет) на входната врата и паркомястото си пред апартамента.
"Не предполагахме, че има технология, с която да управляваме уредите си по телефона без допълнителни разкъртвания за полагане на допълнителен проводник, както ни предлагаха други фирми. Тъй като не обитаваме апартамента си постоянно, един час преди да се приберем си включваме климатика и бойлера. Не се притесняваме за забравени включен котлон или ютия - струва ни само едно кратко обаждане. Изненадани сме приятно от възможностите, с които можем да управляваме, наблюдаваме и осигурим дома си.", заявява собственичката Мариана Стоянова. "Умната къща" е вече факт и ще препоръчваме на своите приятели удобството и сигурността", допълва тя.
Общата стойностт на изградените Домашна автоматизация, Система за сигурност и пожароизвестяване и Видеонаблюдение е 2 250 лв. Заедно с това клиентите получават едногодишна гаранция и замяна на евентуално повреден елемент до 24 часа.

http://www.venergyconsult.com/apartament-v-burgas-se-preobrazi-v-umna-kashta

Няма коментари:

Публикуване на коментар