сряда, 4 септември 2013 г.

Кога ни е необходима система за видеонаблюдение

Кога ни е необходима система за видеонаблюдение
Съвременните системи за видеонаблюдение могат да намерят богато приложение във всеки един момент от нашето ежедневие. С помощта на различните видове видеокамери сме в състояние да видим и чуем всяко едно нещо, по всяко едно време. Независимо дали камерата ще се монтира с цел наблюдение на персонала, шпионаж или за сигурност, камерите винаги ще са нашите уши и очи там където не може да сме.
·         Къде може да се монтира видео камера? Много сигурно си задават този въпрос, отговора е навсякъде. Благодарение на различните видове стойки и гъвкавостта на самите камери, монтажа става за секунди. Необходимо е да се прецени разстоянието което трябва да покрива съответната камера и осветеността на помещението.
  • Защо да се монтира система за видеонаблюдение? На този въпрос можете да отговорите само Вие. Клиентите на Венерджи Консулт идват с многобройни оплаквания и притеснения.
  • Някой от тях са за лично спокойствие към детето, с помощта на IP камерите може да се осъществи непрекъснато наблюдение на Вашето дете. Това може да ви позволи по-дълга почивка и по-голяма сигурност. Независимо от разстоянието на което се налага да е родителя, винаги е в състояние да погледне детето си. Дали детегледачката или бабата се грижи добре за него, дали е заспало в правилния час, дали се  е нахранило и др. Това може да се осъществи с връзката през интернет, която предоставят IP камерите.
    • Други решават да вземат предпазни мерки след назначаване на нов персонал. Многобройна част от работодателите са принудени да сменят често персонала си, което им коства време, средства и много често оборот. Не е тайна, че голяма част от работниците си добавят определена сума към месечната заплата. В по-голямата част от случаите са стимулирани от наличието на голям оборот.  Освен предпазване от кражба видеонаблюдението може да ви покаже какво прави Вашия персонал във Ваше отсъствие. Също така ще предотврати по-ранно прекратяване на отработения ден.
    • Предпазването на личното имущество също е добър стимул за инсталация на видеонаблюдение. Честото отсъствие от вкъщи може да Ви докара недоброжелателни гости. Многобройните изписани в интернет начини за обир на дом са само малка част от изобретателността на един крадец. Многобройна част от хората са принудени да прибегнат до обвързване с охранителна фирма, като това им коства ежемесечни разходи. Чрез изграждане на система за сигурност която върви ръка за ръка със системата за видеонаблюдение , може спокойно да се наслаждавате на заслужената си почивка без да молите някой да наглежда домът Ви.
    • Наскоро нашумяха обирите и запалването на автомобили. Монтажа на една камера, в комбинация с алармена система, могат да Ви гарантират спокойствие. Алармената система на автомобила не  в състояние да Ви извести при появата на нарушител. Поставянето на IP камера ще Ви даде непрекъснат достъп до превозното средство, може да се активира само при засичане на движение, в комбинация със система за сигурност може да извърши обаждане при определено действие, може да включи сирена при опит за отваряне на врата и др. Непрекъснатия достъп до картината може да бъде постигнат само с интернет, това Ви осигурява достъп от всяко едно място където има интернет връзка.
Това са примери от наши клиенти. Както споменахме по-горе причините могат да са многобройни и зависят само от Вас. Поставянето на видеонаблюдение ще Ви осигури сигурност, комфорт и заслуженото спокойствие. 


http://www.venergyconsult.com/produkti/videonablyudenie-komponenti/ip-kameri

Няма коментари:

Публикуване на коментар