четвъртък, 5 септември 2013 г.

Какво е периметрова охрана

Гледаните от сцени по екшън филмите, включващи преминаване през големи бариери, където актьора се старае да не задейства аларменатасистема и се върти на невъзможни градуси, са доста познати за всеки. Моментът в който обаче се налага охраняване, а личното имущество се сещаме за тези сцени и се питаме как да ги направим. Алармената система може да е силно ефективна, но далеч няма да е в състояние да спре нарушителя преди да е в състояние да проникне в помещението.

Алармената система обикновено се използва за вътрешен монтаж и най-елементарно обобщено е съвкупност от датчици, сирена и управляващо устройство. Този асортимент от артикули са силно ефективни, след  като нарушителя е навлязъл в личното пространство на човека.

Какво се случва ако трябва да се охранява дворно помещение, или някакво открито място? Може да се постави мрежа, която лесно ще бъде разкъсана или друг тип заграждение, което пак ще бъде преминато с лекота без да се задейства алармената система. Разновидностите на начините за влизане с взлом са толкова колкото може да измисли евентуалния нежелан гост.

Периметровата охрана представлява две бариери подаващи си сигнал една към друга. Благодарение на този сигнал се получава непробиваема бариера, която за да може да бъде премината се налага изключването й. При прекъсване на сигнала между  двете бариери се подава сигнал към охранителната система още преди нарушителя да е имал възможност да навлезе в охраняваното помещение. 

В комбинация с охранителна система, периметровата охрана се превръща в идеален вариант за охрана на личните вещи.

Плюсовете които могат да се изброят за поставяне на такъв вид охрана са много и зависят само от нуждите на потребителя. Благодарение на различните размери, както и възможността за работа в различни метеорологични условия, правят периметровата охрана подходяща за офис сгради, контрол на достъпа, охрана на пчелини и други. Ниската й цена също я прави предпочитам артикул за клиентите.
http://www.venergyconsult.com/produkti/sistemi-za-sigurnost/perimetrova-ohrana/infracherveni-barieri


Няма коментари:

Публикуване на коментар