петък, 23 август 2013 г.

В Умен дом нещата се случват лесно

УМНА КЪЩА • АВТОМАТИЗАЦИЯ НА СГРАДИ
Съвременната модерна къща е умна! Тя може да мисли за вас. Помага ви да управлявате през интернет всеки уред във вашия дом. Освен това, системата за дистанционно управление ви позволява да наблюдавате и какво се случва там по всяко време.
Когато създавате бъдещия си дом, трябва да помислите за всичко. Освен енергоспестяващи съвременни уреди и обзавеждане е важно да имате система за сигурност и контрол. Охранителните камери са единият ви приоритет, за да бъдете спокойни, но другата, съществено важна черта е дистанционното управление на технологиите в дома ви.
Сигурно всеки от нас в края на работния ден мислено се пренася у дома...
Представяте си уютното си гнездо, което ви посреща и предразполага да релаксирате и да забравите за всичко. Единственото, което ви се иска след напрегнат ден, е да си налеете питие и да се отпуснете на дивана. Но докато си правите тези приятни асоциации, се сещате, че когато се приберете, трябва да включите пералнята и климатика, че сте забравили да заключите гаража, който е на подземния етаж и трябва да слизате отново или че сте взели нещо полуготово, което трябва само да пъхнете във фурната, за да стане за четвърт час. Да, сигурно сте гладни, но това няма как да се случи толкова бързо, тъй като, за да достигне желаната температура на уреда му трябват поне десетина минути и още близо половин час докато се сготви ястието...
Сигурно си мислите, че имате нужда от домашна помощница или иконом, на който винаги можете да позвъните, за да включи климатика или да запали камината, малко преди да се приберете, да пусне пералнята и да включи фурната, за да може когато пристигнете, само да пъхнете полуготовата гозба и докато си взимате душ, вечерята да бъде готова...
Звучи чудесно, нали!
Венерджи Консулт
Но, ако наемете някого ще трябва да заделяте определена сума всеки месец за заплата. Това е един сериозен, постоянен разход. Има обаче и една друга възможност, с която не само, че ще си решите проблема, но няма да ви се налага да плащате ежемесечно. Инвестицията в умен дом, снабден с новите технологии за дистанционно управление на уредите, се прави веднъж, но има дългосрочна възвръщаемост. Тя ви спестява пари, време и енергия и ви осигурява пълен контрол и комфорт. Не си мислете, че такава инвестиция не е по вашия джоб, защото ние от Венерджи Консулт изготвяме индивидуални предложения за всяко отделно домакинство на достъпни цени.
В умната къща магията се случва само с едно натискане на бутон. Освен това, можете да зададете на вашият умен дом определени режими на работа, които той запомня, например, режимът „Добро утро“ - дърпа завесите ви, за да пробляснат слънчевите лъчи и включва кафе машината, за да ви приготви кафе. Задейства телевизора или уредбата ви на любимата честота, за да превърне събуждането ви в петзвездно изживяване.
Режимът „Вечер“ - ще включи осветлението, ще дръпне завесите и ще запали камината. Ще отвори входната ви врата и ще освети пътя, по който обикновено минавате, след това ще заключи след вас, за да ви посрещне и да се погрижи като истински иконом.
За много хора пътуванията са ежедневие и те често отсъстват от къщи. Ето защо могат да зададат режим „Добре дошъл“, при който само с едно кликване, докато се прибирате от София към Варна, ще си включите: бойлера, климатика или камината.
Домът ви трябва да бъде в хармония с природата и с вашият стил на живот – не само функционален, но и енергийно ефективен, не просто луксозен, но и уюутен, не само сигурен, но и интелигентен, мислещ, умен също като вас!

http://www.venergyconsult.com/v-umen-dom-neshtata-se-sluchvat-lesno

Няма коментари:

Публикуване на коментар